Onderneming

KWB: Wij geven energie voor het leven!

Pelletheizung Hersteller Österreich - KWB
Stephan Jantscher en Erwin Stubenschrott

KWB staat voor Kracht en Warmte uit Biomassa en is een synoniem voor innovatieve biomassaverwarmingen. Het merk uit Steiermarken in Oostenrijk vindt zijn oorsprong in de pioniersgeest van de onderzoeker August Raggam en de overtuigde biologische boer Erwin Stubenschrott, die als voortrekkers voor regeneratieve energieën altijd al een duidelijke visie volgen: Wij geven energie voor het leven!

Met deze belofte geven we onze klanten de zekerheid, dat biomassaverwarmingen van KWB een zichtbaar teken zijn voor een verantwoordelijke omgang met hulpbronnen en de bescherming van het leven voor de komende generaties op onze aarde.

Innovatiekracht

 

Sinds 1994 ontwikkelen en produceren wij innovatieve premiumoplossingen. Als merkproducenten hebben we sindsdien onze voortdurende innovatieve doorontwikkeling steeds weer kunnen bevestigen. Van de eerste hakhoutverwarming met volledig geautomatiseerde warmtewisselaarreiniging, de ontwikkeling van pelletverwarmingen met brandstoftoevoer van onderen, tot aan de oprichting van het eerste en vandaag de dag grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor biomassa in Europa.

De mens staat bij ons centraal

 

Tot op heden hebben meer dan 60.000 klanten ons hun vertrouwen geschonken en gekozen voor het merk KWB. Dit vertrouwen geeft ons niet alleen de mogelijkheid een economische en ecologische bijdrage te leveren, maar ook sociale verantwoordelijkheid te tonen.

Met deze waarden als uitgangspunt stelt KWB in zijn besluitvorming altijd de mens centraal. Omdat de economie de mensen dient en niet omgekeerd. Een gelijkwaardige en waarderende omgang zijn daarom een teken van onze bedrijfscultuur. Omdat wij ervan overtuigd zijn, dat een zorgvuldige omgang met mens en natuur het belangrijkste kapitaal voor onze toekomst is. Daarvoor staat KWB garant met zijn handelsmerk: de levensboom van KWB in de kleuren zongeel en bosgroen.


Stephan Jantscher en Erwin Stubenschrott
Directeuren ‘KWB De biomassaverwarming’